Om boligen-
i-blomst
| Læsernes
egne sider
| Aktuelle
temaer og
artikler
| Årstidens
planter og
afskårne
blomster

| Binderiskolen
Nyhedsbrev
| Forhandlere
af blomster,
binderiartikler
og tilbehør
| Uddannelser,
kurser,
udstillinger og
åbent hus
| Annoncer
Abonnement
| Kontakt
Arkiv

Aktuelle temaer og artikler

En blomsterdekoratør/ freelancer “i-blomst”

Profil af Blomsterdekoratør
Lone Thuesen

Her på www.boligen-i-blomst.dk har Lone Thuesen allerede vist noget at det hun kan, og derfor har jeg valgt at lave en profil og lidt dybere baggrundsstof om hende i dette kvartal.

Faglig historie: Lone er fynbo og udlært hos Birgit Nouri, Blomsterhuset i Otterup i 1995. I sin læretid stillede Lone op til Fynsmesterskab som hun vandt og gik derefter videre til Danmarksmesterskab. Lone arbejdede efter sin læretid i forskellige blomsterforretninger i Nordjylland hvor hun boede i en årrække. Siden 1997 og ind til i dag har Lone undervist på aftenskole i både Nordjylland og på det meste af Fyn hos både AOF og FOF. I 1999 flyttede Lone tilbage til Fyn. Her arbejde hun, ud over sin aftenskoleundervisning, hos Egtvedspigens blomster i Odense. Fra 2006 har hun hjulpet til i Blomsterbutikken Blomsterheksen ved Faaborg. Derud over arbejder Lone freelance og har afholdt et utal af demonstrationer, pyntet op for Maersk i Troense på Tåsinge, og haft mange andre større og mindre binderiopgaver. Fra oktober 2008 har Lone være tilknyttet som binderilærer for blomsterdekoratørelever på Kold College i Odense.

Yndlingsblomst: Lones yndlingsblomster er pæoner, roser samt vintergækker der som en af vinterens første blomster er tegn på forårets komme og at lyset vender tilbage.

Yndlingsfarve: Aubergine, støvet grøn og råhvid – det er lige mig!!


Her er et af Lones arrangementer med en kugle af kastanjer,
grove æblegrene, bjørne græsser og ornithugalum.

Yndlings vase/beholder: Lone har et stort glasfad købt hos grossist Marinus K i Horsens. Dette fad bruger Lone igen og igen til både planter og afskårne blomster. Hun er vild med det, og alle hendes aftenskoleelever har set det mange gange, men udnyttet på mange sjove og forskellige måder.

Hvad er dit faglige kendetegn? Naturen og naturens materialer – dårlig til plastik. Et par græsser eller et par grene gør altid en forskel i Lones binderi. At få alt ud af ingenting.

Hvor får du din inspiration fra? Igennem drømme, gåture i haven, lidt inspiration fra tidsskrifter og magasiner, men mest gennem former jeg ser på arkitektur og designede ting. Det overfører jeg til binderiet, og så stiller jeg mig selv opgaver på, hvad man kan få ud af forskellige trekanter eller formen på en bro jeg kører over.

Hvad er det vildeste du har lavet med blomster? De mesterskaber jeg har stillet op til inden for binderi. Man bliver et med det binderi og de opgaver man laver. Lone vandt Kredsmesterskab i 1994 og gik derfor videre til DM i Århus 1995. Her kommer man helt ind under huden og er følelsesmæssigt sat op. Det at jeg fik børn satte desværre en stopper for konkurrencebinderiet, da det at stille op til konkurrence er meget tidskrævende.

Hvad er den største opgave du/I har lavet med blomster? Tre store pyntninger for Maersk på Maerskgården i Troense på Tåsinge foråret 2006,  2007 og 2008. Det er en helt speciel oplevelse, og stemningen ved at arbejde for Maersk er helt fantastisk. Den store respekt der er omkring Maersk afspejler alt omkring måden opgaverne løses på. Han kan få folk til at yde deres bedste uden at være der selv. Pyntninger har bestået af at udføre 60 – 70 kæmpe gulvdekorationer og en masse mindre dekorationer til Maerskgårdens sale og stuer. Jeg arbejdede eller hjalp i den forbindelse Birgit Larsen, Sterregårdens Blomster i Hundstup, som havde ordren på disse pyntninger.

Hvordan bruger du selv blomster i dit eget liv? Jeg bruger det både som inspiration og som pryd i mit eget hjem, men det lever ikke altid op til de drømme, jeg har om hvordan jeg godt kunne tænke mig at bo med blomster. Bagerens børn få også gammelt brød. Man når ikke altid selv at gøre så meget derhjemme når man arbejder med blomster professionelt, men jeg forsøger at skabe små oaser i min egen bolig. Jeg forærer altid blomster væk, når jeg skal noget, specielt til andre blomsterpiger, da det ikke er så tit, at man som blomsterdekoratør får blomster. Og så bruger jeg blomster som afslapning, så når jeg går i mit værksted forsvinder alt omkring mig, når jeg går i gang med mine binderiopgaver.

Hvad er det bedste ved at arbejde med blomster? Kan godt lide den omskiftelighed der er, naturen kommer tæt på, og den kommer helt ind under huden, når man bruger materialer fra den. Det skifte der er fra dag til dag.

Hvad er det værste ved at være i blomsterbranche? Det er at blomsterfolk ser hinanden som konkurrenter og sjældent som kolleger. Jeg mener helt sikker at vi bliver rigere, hvis vi er der for hinanden. Hvis vi løfter i flok kan vi skabe en større respekt for faget, og den får vi ikke ved at bekrige hinanden.Hvis du har lyst til at tage kontakt til Lone omkring kurser, demonstrationer eller andre blomstergaver, som du skal have løst, så kan hun kontaktes på:

Lone Thuesen
Tlf.: 29474015

eller på mail:
lo66thus@yahoo.dk

 


Aktuelle
TEMAER/ARTIKLER


• Redaktørens Årstidsklumme:
Sensommerens og efterårets overflod skaber overskud og inspiration

• En butik “i-blomst”: Profil af blomsterbutikken ”Frk. Smilla” og indehaver Danielle Rimmen

• En blomsterdekoratør/
freelancer “i-blomst”:
Profil af blomsterdekoratør og freelancer Lone Thuesen

• Mode og tendenser
efteråret 2009:
Floradania

• TEMA:
Capsicum - en stærk plante i efteråret

• Blomsterdekoratører springer ud med flotte fagprøver på Kold College

• Profil af kvinden bag Odense Blomsterfestival Linda Hansen – Tovholder og stor blomsterelsker

• Blomsterkunst og skulpturel indretning med blomster – Uffe Balslev


• Pynt op ude med naturens og havens materialer

• Børnesiden:

• Efterårskugle med hyben
• Sød dekoration med kastanjer
• Buket med rejnfan og skræppeblade

 

 

til forsiden send et postkort