Om boligen-
i-blomst
| Læsernes
egne sider
| Aktuelle
temaer og
artikler
| Årstidens
planter og
afskårne
blomster

| Binderiskolen
Nyhedsbrev
| Forhandlere
af blomster,
binderiartikler
og tilbehør
| Uddannelser,
kurser,
udstillinger og
åbent hus
| Annoncer
Abonnement
| Kontakt
Arkiv

Aktuelle temaer og artikler


TEMA:
Capsicum (Spansk Peber) - en ”stærk” plante inde og ude i efteråret


Med sin mangfoldighed i frugtformer og farver er Capsicum eller Spansk peber, som den kaldes på dansk, en meget velegnet og spændende plante at bruge som plantedesign både inde i den moderne bolig eller efterårets krukker og kurver ude. Den kan let styles og skaber uden de helt store virkninger i sig selv hele små skulpturelle arrangementer. Capsicum kan være med til at give en farvevirkning i et hvilket som helst rum, på et spisebord, i en vindueskarm eller på terrassen.
Hele efteråret kan Capsicum stå i havens krukker og udendørs beholdere med sine selvlysende frugter og skabe spænding til sensommerens og efterårets farvepragt i blade og blomster. I havens krukker er den meget robust og kan godt tåle let frost.
Capsicum kan med fordel mikses i farver og sorter eller bruges i rene farver, alt efter udtryk eller virkning. Den kan både anvendes som den smukke plante den er i sig selv, eller som dekorationsmateriale med frugterne i løs vægt. Flere af sorterne findes i alle regnbuens farver. Det gør, at den kan anvendes i næsten alle typer beholdere og med mange farvekombinationer i tilbehør og effekter.
Pasning og placering: Capsicum kan godt lide sol, varme og fugtig jord og skal vandes jævnligt. Gødes i vækst perioden en gang om ugen.


Eksempler inde:

(Klik på billedet for at se det i et pop-up
vindue i et større format)

Model til boligen med sorten ”Tango” i en ren rød farve, plantet ned i en formgivet skæv sølvbeholder, med en mørkere grå inderside. Planten er med vilje placeret så den er lav og tæt og ikke kommer ud over skålens form – Den er enkelt dekoreret med to stykker bonzaitråd med spiraler for at få sammenhæng med beholderen.
Capsicum ”Tango” er med sin lave vækst god at have stående på lave sofaborde eller i køkkenetModel til boligen med sorten ”Tango” i en ren orange farve plantet i to beholder med stærke formvirkninger og i farverne sort og hvid. Her pyntet med sort og hvid sisal viklet om roden og med sorte og hvide pinde stukket igennem og afsluttet med løse peberfrugter som effekter.
Spændende og god sort til den moderne bolig, hvor det individuelle udtryk gerne må komme frem.


Model til boligen med sorterne ”Tango” og ”Carneval” i rene gule farver placeret i et spændende sort fad med formvirkning som en stor blomst. Planterne står uden plastpotter løst i fadet og er stukket sammen med sorte og limegrønne bambuspinde. Som effekt er løse peberfrugter stukket i enderne på nogle af pindene og lagt i bunden af fadet.
Den gule farve er oppe i tiden og meget velegnet på steder, hvor der mangler en farvevirkning til en sofapude eller et maleri på væggen.


Model til boligen med sorten ”New Blue” i mørk violette farver er her plantet i en serien af grønne glasskjulere og pyntet med små grønne glasblomster på pind. Den violette farve er en af efterårets modefarver og passer flot ind på steder med effekter eller andet tilbehør i violet.
Model til boligen med sorterne ”Karneval” og ”Zamba” plantet i sorte gummiskjulere. Her er der ikke anvendt nogen form for stylingsmaterialer, da planterne i sig selv skaber en fin farve, helhed og kontrast til det sted, hvor de er placeret.


Eksempler ude:

(Klik på billedet for at se det i et pop-up
vindue i et større format)

Model til terrassen eller haven med Camsicum i sorten ”Shu” plantet i lyse keramikkrukker, pyntet/stylet med røde æbler og afskårne græsser til at skabe proportion og rumfylde med. Meget smuk og anvendelig plante med sine smukke aflange frugter og sine brogede blade.


Model til terrassen eller haven med Capsicum i sorten ”Festival” plantet i en smuk elaisakurv med hank, pyntet med tykke mosbelagte ranker af kaprifolia og fyrrekogler, der er vendt med bagsiden opad.
Meget smuk spændende sort med alle farver repræsenteret på samme plante.


Model til terrassen eller haven med Capsicum i sorten ”Carneval” plantet i en brun keramikkrukke med lidt mønster, pyntet med haler lavet af brun syre fra grøftekanten samt to pyntegræskar som blikfang eller kontrast til alle de små peberfrugter.
Her er det de røde og de orange farver af sorten, der er mikset sammen, men den kan med fordel også laves i rene farver.


Model til terrassen eller haven med Capsicum i sorten” ”New Blue” er her plantet i firkantede kummer sammen med grå helechrysum og Skt. Hansurt. Passer fint med sine rødlilla farver til andre planter i violette/bordeaux nuancer samt alle grå planter.


Planterne til denne artikel er danskproduceret af Gartnerierne
Pedersen A/S og Gartneri Jullerup.

Capsicum forhandles i mange havecentre, hos blomsterhandleren og i flere supermarkeder. Hvis ikke du ser dem så spørg efter dem.

 

Aktuelle
TEMAER/ARTIKLER


• Redaktørens Årstidsklumme:
Sensommerens og efterårets overflod skaber overskud og inspiration

• En butik “i-blomst”: Profil af blomsterbutikken ”Frk. Smilla” og indehaver Danielle Rimmen

• En blomsterdekoratør/
freelancer “i-blomst”:
Profil af blomsterdekoratør og freelancer Lone Thuesen

• Mode og tendenser
efteråret 2009:
Floradania

• TEMA:
Capsicum - en stærk plante i efteråret

• Blomsterdekoratører springer ud med flotte fagprøver på Kold College

• Profil af kvinden bag Odense Blomsterfestival Linda Hansen – Tovholder og stor blomsterelsker

• Blomsterkunst og skulpturel indretning med blomster – Uffe Balslev


• Pynt op ude med naturens og havens materialer

• Børnesiden:

• Efterårskugle med hyben
• Sød dekoration med kastanjer
• Buket med rejnfan og skræppeblade

 

 

til forsiden send et postkort