Om boligen-
i-blomst
| Læsernes
egne sider
| Aktuelle
temaer og
artikler
| Årstidens
planter og
afskårne
blomster

| Binderiskolen
Nyhedsbrev
| Forhandlere
af blomster,
binderiartikler
og tilbehør
| Uddannelser,
kurser,
udstillinger og
åbent hus
| Annoncer
Abonnement
| Kontakt
Arkiv

Aktuelle temaer og artikler
Profil af kvinden bag Odense Blomsterfestival Linda Hansen Tovholder og stor blomsterelsker

Fra den 12. – 16. august er der Blomsterfestival i Odense for 11. gang, og derfor har jeg i dette kvartal valgt at lave en profil af den kvinde, der står bag Festivalen, og som hiver i alle de tråde og tykke tove der gør at festivalen hvert år er en kæmpe succes for Odense og alle byens borgere. Kvinden hedder Linda Hansen, og har som en af de få været med alle årene fra Festivalen startede i 1999.

Linda Hansen har arbejdet i blomsterbranchen i 30 år, da hun siden 1981 har været ansat i Dansk Erhversgartnerforening samt har været sekretær for Danske prydplanter, dette er hun dog stadig.
I 2005 blev Linda ansat som sekretariatsleder for Blomsterfestivalen.

Lindas arbejdsområder er at koordinere og lave al detailplanlægning omkring festivalen. Fra de helt store overordnede ting som sponsorater, aftaler om musik, udstillingsområder og helt ned i de små konkrete detaljer, om der er søm og skruer nok, mandskab og hvor mange planter der kommer ind og hvor.  Så der er nok at se til. Derudover skal Linda være med til at skabe samarbejdsbro mellem de fire samarbejdspartnere som Festivalen består af. De fire samarbejdspartnere er Odense Kommune, City Foreningen, Kold college og Gartnerierhvervet - Fynske kreds. Her er det Lindas job at lave et miljø, så alle får det bedste ud af festivalen og bliver en synlig del af de aktiviteter der skal foregå.

Yndlingsblomst: Mange forskellige, men min favorit hvis jeg skal vælge en plante er rosen, og skal jeg vælge en afskåret blomst så bliver det fresia.

Yndlingsfarve: Rød – holder rigtig meget af rød fordi det er en varm farve, men også fordi det er kærlighedens farve.

Yndlings vase/beholder: Min Mors glasvase som hendes far, min bedstefar selv har lavet på glasværket. Den har jeg være så heldig at arve og den minder mig rigtig meget om min Mor, der lige som jeg elskede fresia, og hver lørdag kom hjem men en duftende buket.

Hvad er dit faglige kendetegn? I Branchen er jeg kendt for at være meget loyal og til at stole på. En kvinde der har sine meningers mod og står ved det jeg siger, men som godt kan sige undskyld, hvis jeg tager fejl.

Hvor får du din inspiration fra? Jeg får mange ideer gennem personlige rejser i ind og udland. Gåture ved standen, i haven, skoven eller hvor jeg nu befinder mig. Jeg overfører ideer, fra det jeg ser i andres haver, huse og bygninger.
Hvis jeg er ude at rejse, skal jeg altid ind i de havecentre, jeg møder på min vej, og jeg undersøger også altid, om der er nogle spændende haver eller parker, som jeg kan besøge. Derudover får jeg også god inspiration og sparring igennem mit samarbejde med Klaus Bjørn, som er festivalens projektchef og kreative mand. Så det er mange forskellige ting, der inspirerer mig.

Hvad er det vildeste du har lavet med blomster? De tre hunde i H.C. Andersen året – Der satte vi 30.000 minikalanchoe i bare den største af hundene – Det var meget sjovt og inspirerende. Helt fantastisk at stå hos Gartner Lars Rosborg og arbejde i et team bestående af familie, venner og alle dem vi ellers kunne få til at hjælpe.

Hvad er den største opgave du har lavet med blomster? Alle blomsterfestivalerne. De vokser fra år til år, og det er et stort set up.
Opgaverne vokser hvert år – Hvert år oplever jeg, at jeg har lavet den største opgave. Lige ind til jeg begynder på den næste.

Hvordan bruger du selv blomster i dit eget liv? Jeg har altid blomster med, når jeg besøger nogen – under en eller anden form. Derudover har jeg mange blomster i privaten. Der er altid blomster i stuerne, potteplanter i vindueskarmene og rigtig mange krukker i haven og på terrassen. For mange synes min nabo, det er nemlig hende, der skal vande dem, når jeg ikke er hjemme. Jeg har desuden et stort staudebed med masser af blomster, som jeg kan skære af og sætte ind – så mit privatliv er også fyldt med blomster.

Hvad er det bedste ved at arbejde med blomster? Man bliver glad af det!! Glæden kommer gennem farver, former, naturen og specielt efteråret er jeg vild med. Det er fortryllende med alle de smukke farver, bær og blomster. Det eneste jeg kan blive sur over er, når jeg ser butikker og supermarkeder der præsenterer dårlige og gamle varer eller ikke respekterer faget. For ellers synes jeg bare at det er en dejlig branche at være i.

Kontakt:
Du kan læse mere og se årets program for Odense Blomsterfestival på    
www.blomsterfestival.dk

Aktuelle
TEMAER/ARTIKLER


• Redaktørens Årstidsklumme:
Sensommerens og efterårets overflod skaber overskud og inspiration

• En butik “i-blomst”: Profil af blomsterbutikken ”Frk. Smilla” og indehaver Danielle Rimmen

• En blomsterdekoratør/
freelancer “i-blomst”:
Profil af blomsterdekoratør og freelancer Lone Thuesen

• Mode og tendenser
efteråret 2009:
Floradania

• TEMA:
Capsicum - en stærk plante i efteråret

• Blomsterdekoratører springer ud med flotte fagprøver på Kold College

• Profil af kvinden bag Odense Blomsterfestival Linda Hansen – Tovholder og stor blomsterelsker

• Blomsterkunst og skulpturel indretning med blomster – Uffe Balslev


• Pynt op ude med naturens og havens materialer

• Børnesiden:

• Efterårskugle med hyben
• Sød dekoration med kastanjer
• Buket med rejnfan og skræppeblade

 

 

til forsiden send et postkort