Om boligen-
i-blomst og
Vembye design
| Læsernes
egne sider
| Aktuelle
temaer og
artikler
| Årstidens
plantedesign
| Ugens opskrift
tv-udsendelser
og binderiskole
| Her
kan du
handle
| Uddannelser,
kurser og
udstillinger
med blomster
| Annoncer | Kontakt
Arkiv

Aktuelle temaer og artikler


En butik "i-blomst"

Profil af Blomstertorvet - en blomsterbutik i Agedrup der er i forårshumør

I dette kvartal har jeg besøgt Vivi Moriis som har sin egen butik i Agedrup ved Odense.

Vivi har jeg selv være så heldig at være lærer for, da hun i slutningen af 1990’erne tog både blomsterbinderuddannelsen samt Mesterbinder på Gartnerskolen Søhus, som i dag hedder Kold College. Vivi startede efter sin uddannelse med at arbejde i forskellige blomsterbutikker for at få noget træning og erfaring med faget.

I 2002 tog Vivi dog springet og overtog den butik, hun hjalp til i i Agedrup.
En lille bitte butik der var indrettet i en skurvogn.

Efter nogle år med 6 – 8 m2 som arbejdsplads ville Vivi gerne udvide eller finde et større lokale og var så heldig, at der var en venlig mand i området, der gerne ville bygge nyt, og derefter udleje butik på butikstorvet i Agedrup. Så i processen var Vivi selv med til at indrette og bestemme, hvordan butikken skulle bygges op og være. Det har gjort, at hun i dag har en stor og lys butik, der ligger på et centralt sted i byen. Der er god plads og alt står enkelt og flot præsenteret i fine vareopstillinger.

Vivi har de sidste seks til syv år haft en ansat på 25 timer i butikken og er så heldig at hun også har et stort netværk, som hun kan tilkalde og trække på til jul og Mors dag, når der virkelig er travlt.

Vivi og hendes medarbejder leverer alt indenfor moderne blomsterdekoration til firmaer såvel som til private og virker meget engageret og glad for sit fag og sin butik. Helt sikkert et besøg værd hvis du skulle bo i nærheden eller være på disse kanter.Vivi har som alle andre, der er profileret her på siden været i den røde stol og har svaret følgende:

Yndlingsblomst: Anthurium – flot og særpræget.
 
Yndlingsfarve: Har ingen yndlingsfarve og synes at alle farver er smukke, når de bruges på rette sted på rette tid. Farver og mode inden for blomster forandre sig hele tiden, og det er noget af det, der er spændende ved at arbejde med farvesammensætninger.

Yndlingsvase: Elsker rustikke grove vaser og glas i forskellige udgaver.
 
Hvad er dit personlige kendetegn: Jeg lægger vægt på kreativitet, kvalitet og faglighed, og mener at jeg altid har et smil på læben.
 
Hvor får du din inspiration fra: Jeg får min inspiration gennem kurser, blomsterdemonstrationer og tidens trends, som jeg finder på messer, i modeblade og bøger.
 
Hvad er det vildeste du har lavet med blomster: Det er altid specielt når man skal lave noget der skal ses af de kongelige, og der har jeg været så heldig at skulle lave dekorationer til et privat arrangement, hvor de kongelige var budt med.

Hvad er den største opgave du har lavet med blomster: Det er når jeg skal levere juledekorationer til TV2 i Odense og København på samme tid. Så er jeg oppe på omkring 200 dekorationer på en gang.
 
Hvordan bruger du selv blomster i dit eget liv: Jeg bruger blomster til alle livets glæder, sorger og til at lave hygge med både hjemme og der, hvor jeg kommer på besøg.

Hvad er det bedste ved at arbejde med blomster: Det er at arbejde med levende væsener, farver, dufte og det at glæde andre mennesker, men også det med at have årstiderne tæt inde på livet.
 
Hvad er det værste ved at være i blomsterbranchen: Til højtiderne er arbejdspresset meget krævende og hårdt.

Hvis du vil handle med Vivi eller høre mere om butikken,
kan hun kontaktes på:

Blomstertorvet ved Vivi Moriis
Mølledammen 3c
5320 Agedrup
Tlf.: 66107130
E-mail: 9171@interflora.dk

 

 

 

til forsiden send et postkort