Om boligen-
i-blomst og
Vembye design
| Læsernes
egne sider
| Aktuelle
temaer og
artikler
| Årstidens
plantedesign
| Ugens opskrift
tv-udsendelser
og binderiskole
| Her
kan du
handle
| Uddannelser,
kurser og
udstillinger
med blomster
| Annoncer | Kontakt
Arkiv

Aktuelle temaer og artikler

Profil af en
blomstrende forbruger


Elin Jeppesen

Elin Jeppesen fra Odense, er den forbruger jeg har valgt at portrættere i dette kvartal af Boligen i blomst.

Elins personlige historie med blomster er, at hun blev kronisk syg og førtidspensionist i 2002. Dette gjorde, at hun måtte finde på noget nyt at give sig til, når hun i stedet for at arbejde skulle være hjemmegående. Noget der vel og mærke ikke tog alle kræfterne. Elin gik derfor så småt i gang med at male. Noget hun havde drømt om, men aldrig fået taget sig sammen til at eksperimenter med. For at komme lidt hjemmefra valgte hun også at melde sig på et kursus i blomsterbinding. Den interesse havde hun haft fra sine yngre dage og havde også den gang gået på aftenskole.

 

Begge disse kreative fag har gjort, at hun kunne få en dag til at fungere og at sygdommen ikke fik lov til at styre hendes dagligdag helt. Elin er ikke bange for at prøve mange stilarter og ideer af med f.eks. hjemmelavet papir, forskellige maleteknikker og mange forskellige former for binderi.
Elin er faktisk nået så langt, at hun har kunnet deltage på mere dybdegående kurser på Kold College, eller det der i gamle dage hed Gartnerskolen Søhus
Elin fortæller, at hun virkelig har haft glæde af både at male og arbejde med blomster. Det er skønt at kunne bruge sine kreative evner, og det har hjulpet hende til at få en fornuftig hverdag trods sygdom. Man glemmer helt sig selv, når man træder ind i disse to verdener.
Malerierne bliver oven i købet udstillet forskellige steder, og ind i mellem kommer hun også af med nogle af dem til venner og bekendte. Blomsterdekorationerne laver hun mest til sig selv, men er også rundhåndet når venner og familie spørger. Især til jul bliver der fremstillet rigtig mange dekorationer både til eget brug og for familien.

Hvem er du, og hvad betyder blomster og binderi i dit liv?
Jeg er 54 år og uddannet sygehjælper. Blomster betyder rigtig meget for mig. Jeg må bare have blomster i huset og i min have. Jeg bruger ofte ting, jeg har i haven, og det er på alle årstider. Det er sjovt at se, hvad man kan få ud af næsten ingenting, og oven i købet få det til at se godt ud.

Yndlingsblomst: Liljekonval

Yndlingsfarve: Blå og hvide blomsterYndlings vase: Har ingen bestemt vase, men jeg kan godt lide at vase og blomster passer sammen og gerne så naturlige ting som muligt. Jeg bruger helst ikke beholdere, der ser for kunstige ud.

Hvad er dit personlige kendetegn?
Mit gode humør og optimisme på trods af det jeg har været igennem.

 

Hvor får du din inspiration fra?
Fra ting jeg ser rundt omkring, naturen, blomsterblade og på internettet. Når jeg ser ting, andre har lavet, skaber det tit en ny ide hos mig.

 

Hvordan bruger du blomster
i din hverdag?

Jeg går tit en runde i haven for at finde ting, jeg kan bruge, og så bliver der lavet forskellige ting til huset. Jeg kan godt lide at have ting, der er lidt anderledes end bare at have en buket stående, men jeg har selvfølgelig også buketter ind i mellem. En stor gren i en flot gulvvase pyntet med små æbler, eller hvad jeg nu har, synes jeg er rigtig godt. Jeg pynter også op ude med kranse på døre og vægge og rundt om i nogle af mine potter og krukker.
Derudover har jeg også en masse af grønne planter stående. For mig er det hygge med blomster og grønne planter.

 

 

Hvem ville du give en blomst, hvis du skulle glæde et andet menneske der betyder noget for dig?
Der er mange muligheder, men min mand får somme tider noget, jeg har lavet, for hvorfor kan mænd ikke få blomster? Mine forældre og venner bliver også begavet med dekorationer eller måske en krans, jeg har lavet.

 

Hvis du har fået lyst til at se eller
høre mere om Elins blomster og
billeder kan hun kontaktes på:

Elin Jeppesen
Fåborgvej 300
5250 Odense SV
www.galleri-eline.dk

 

 


 

 

til forsiden send et postkort