Om boligen-
i-blomst og
Vembye design
| Læsernes
egne sider
| Aktuelle
temaer og
artikler
| Årstidens
plantedesign
| Ugens opskrift
tv-udsendelser
og binderiskole
| Her
kan du
handle
| Uddannelser,
kurser og
udstillinger
med blomster
| Annoncer | Kontakt
Arkiv

Aktuelle temaer og artikler


TEMA: Enkle blomstersmykker til forårets konfirmander

Konfirmationstiden er snart over os, og mangt en konfirmand glæder sig til den store dag, med ceremoni, fest, gaver og overraskelser i ærmet.
Konfirmationer er i dag næste blevet til hele små bryllupslignede fester med kørsel i limousine, små buketter og opsat hår. Det kan man lide, eller også synes man det er for meget.
Som blomsterdekoratør synes jeg godt, at der må være et lille blomstersmykke i håret, på kjolen eller i hånden, dog uden at det tager fokus fra konfirmanden eller bliver overdrevet og bryllupsagtigt. Da konfirmation ofte er den første store festdag, man holder i sit liv, må der efter min mening også gerne være gjort lidt ud af det.

I denne artikel vil jeg derfor gerne vise forskellige ideer til, hvordan sådanne smykker eller buketter kan se ud.


Hårbøjle med roser, små krysantemum og fjer.

 
(Klik på billedet for at se det i et
pop-up vindue i et større format)

Blomsterpynt i håret som her med en hårbøjle, er en enkel og let måde at smykke konfirmanden på. Det kan gøres fint og diskret og alligevel festligt.
Hvis konfirmanden skal til frisør kan det være en god ide at få denne til at montere bøjle fast med ekstra nåle.
Denne bøje er lavet af en plasthårbøjle, der er beviklet med pinkfarvet silke-bånd, og oven på den er der med limpistol limet små blomsterhoveder, fjer, perler og græsser.


Armbånd eller minimuffe med Orkide

 
(Klik på billedet for at se det i et
pop-up vindue i et større format)

Et fint armbånd eller en lille muffe er også en sød måde at lave en pyntning på. I dette tilfælde er den lavet af et lille stykke farvet blødt hønsenet, der er formet efter konfirmandens håndled til en lille cylinder. På denne lille cylinder af net (kan også laves i stof), er der limet hoveder af små limefarvede krysantemum samt en enkelt Cymbidium- orkide. Ranker af perler på tråd, græsser og koralbregne er ligeledes limet på armbåndet til at danne hæng med. Med denne pyntning på hånden eller armen kan man sagtens hilse på folk og pakke gaver ud. 


Lille flettet taske med roser og voksblomster

 
(Klik på billedet for at se det i et
pop-up vindue i et større format)

I de senere år har det at lave små modeller med blomster i tasker være meget oppe i tiden. Enten helt hjemmelavede tasker eller købte tasker eller kurve som kunne pyntes op. Netop til konfirmation kan dette være en sød og enkelt måde at udsmykke på. Tasken kan laves så den passer til den enkelte pige og på den måde komme til at virke som et lille smykke. Med en enkel pyntning kan den laves fint og diskret. Derudover er den smuk at have stående på gavebordet efter kirken.


Minibuket i trådstativ af bonzaitråd

 
(Klik på billedet for at se det i et
pop-up vindue i et større format)

Mange piger drømmer om at få en lille fin buket i hånden, når de skal konfirmeres, men her skal man bare passe på at udtrykket ikke bliver for voldsomt og minder for meget om en brudebuket. Størrelsen på buketten er ofte det afgørende for om det kommer til at virker for voldsomt og overdådigt.
Denne lille buket er bundet i et trådstativ af blødt bøjeligt bonzaitråd.
Materialerne i buketten består af roser, små lilla grennelliker, små lime grønne krysantemum, blade fra eukalyptus og spidser fra asparagus plymosus.
Derudover er der anvendt perler på tråd, nipsenåle og lidt silkebånd til håndtaget.
Stilke fra roser er lagt omkring blomsternes stilke som håndtag.


Skulderpynt

 
(Klik på billedet for at se det i et
pop-up vindue i et større format)

Hvis konfirmanden ikke ønsker at bære noget i hånden, kan en skulder- eller anden diskret kropspynt på kjolen også være en ide.
Her er pynten lavet på et ståltrådsbøjle, der er beviklet med floratape og påmonteret to gallaklips (sikkerhedsnåle) Kan købes i netbutikken Vembyedesign. Bøjlen er herefter beviklet med bånd og pålimet de ønskede materialer i dette tilfælde en kalla, små blomster fra ornithogalum samt ranker og spidser fra, koralbregne, græsser og asparagus plymosus. Til at skabe en blank effekt med, er der anvendt bonzaitråd, der er formet til en spiral.


Scepter med langt skaft

 
(Klik på billedet for at se det i et
pop-up vindue i et større format)

Et scepter med et langt håndtag, pyntet meget enkelt, kan også være en måde at smykke konfirmanden. Et scepter var fra helt gammel tid den kugle som kejseren eller kongen bar i sin venstre hånd for ikke at skulle lave noget. I dette tilfælde er det lavet i et oasishåndtag også kaldet en linette. Kan købes i netbutikken Vembyedesign.

Plastikhåndtaget er monteret med et langt skaft af limefarvede bambuspinde og oasiskuglen er dækket med små limefarvede krysantemum, en hvid rose samt farvede pinde og små kunstige rosafarvede stofblomster. Som afdækning af håndtaget er der anvendt farvet sisal.


 

 

til forsiden send et postkort