Om boligen-
i-blomst og
Vembye design
| Læsernes
egne sider
| Aktuelle
temaer og
artikler
| Årstidens
plantedesign
| Ugens opskrift
tv-udsendelser
og binderiskole
| Her
kan du
handle
| Uddannelser,
kurser og
udstillinger
med blomster
| Annoncer | Kontakt
Arkiv

Aktuelle temaer og artikler


Driv blomstrende grene frem til forårets vaser

I vintermånederne er der mange, der har den opfattelse, at der ikke rigtigt er noget i haven, man kan tage ind ud over de små løgblomster ved jorden. 
Men ser man sig omkring, er der faktisk rigtig mange materialer at hente, også selv om det skulle være snevejr og jorden skulle være dækket. For alle vores buske og træer står jo allerede klar med store knopper, der kun lige skal have lidt ekstra varme for at springe ud.

Ved at klippe dem af med en skarp saks, så de får et rent skråt klip, og ved at stille dem i vand inden døre, kan man hurtigt skabe en smuk blomstrende buket eller vasefuld. Næsten alle slags grene kan bruges, men selvfølgelig er der nogen, der er mere spændende og farverige end andre.

Grene der er meget velegnede til afskæring eller drivning er f.eks. æble-, pære- og kirsebærgrene som kommer til at blomstre med små hvide eller rosa blomster. Processen i at se den udvikle sig og springe ud er næsten den bedste oplevelse.
Forsytia og kirsebærkornel er også helt vidunderlige med deres små gule eller limegrønne blomster. Det er kirsebærkornel der er mest markant på billedet.
Tjørn, fjeldribs, magnolia og syren er også nogle af de grene, der kan anbefales, og er man meget heldig, kan man både få magnolia og syren til at blomstre inde.

Drivningsprocessen kan vare fra otte dage og op til en hel måned alt efter, hvad det er, man har taget ind. Derfor er det vigtigt, at man skifter vandet i vasen med jævne mellemrum samt, at man fylder vasen op, når vandet drikkes eller fordampes. Derudover er det vigtigt, at man sørger for at alle træagtige stilke snittes eller klippes med en skarp kniv eller saks, så sugefladen bliver så stor og ren som muligt.
For at holde vandet rent og undgå kalkrande på vaserne, kan man komme en teskefuld klorin i vandet. Det er med til at holde vandet bakteriefrit.

 

 

 

til forsiden send et postkort