Om boligen-
i-blomst og
Vembye design
| Læsernes
egne sider
| Aktuelle
temaer og
artikler
| Årstidens
plantedesign
| Ugens opskrift
tv-udsendelser
og binderiskole
| Her
kan du
handle
| Uddannelser,
kurser og
udstillinger
med blomster
| Annoncer | Kontakt
Arkiv

Aktuelle temaer og artikler


Aktuelle materialer i februar
som for eksempel vintergæk, kejserbusk og rød kornel.

Trods det at februar er en vintermåned, er der mange fine materialer at hente og anvende fra haven samt hos blomsterhandleren. Februar byder desuden både på fastelavn og Valentins dag, og derfor er der god grund til at pynte op med årstidens materialer. Her er derfor vist tre eksempler på aktuelle materialer samt ideer til anvendelse.


Vintergækker og knudrede æblegrene
Vintergækker – Galanthus nivalisVintergækker er tit svære at plukke til større buketter, men til denne simple og meget skulpturelle ide, er vintergækker placeret i små bundter i fem reagensglas. Det gør, at der ikke skal så store mængder til. Reagensglassene er bundet fast i en buket af knudrede æblegrene. Æblegrene er placeret, i en hvid glasvase med vand, der gør at grene på sigt vil springe ud med små hvide blomster.
På den måde kan man skabe en levende dekoration, hvor buketterne af vintergækker løbende kan skiftes ud eller erstattes af andre små forårsblomster, og samtidig kan man drive de nøgne grene frem med blomster og blade.


Kejserbusk og påskeklokker
Kejserbusk – Viburnum farreri

Kejserbusk eller Viburnum farreri er en vinterblomstrende busk, som man bør plante i sin have til afskæring i vintermånederne. Kejserbuksen har de sødeste fine små rosa blomster, der oven i købet dufter dejligt. Her er den arrangeret sammen med blomsterhoveder fra Helleborus Orientalis eller påskeklokker samt med mørke blade fra bergenia, blade fra benved samt små lyse spidser fra thuja ’Reingold’.
Alle materialerne er arrangeret i et lille stykke oasis i en enkel sort skål.


Rød kornel og roser
Rød kornel Cornus sanguinea

 
(Klik på billedet for at se det i et
pop-up vindue i et større format)

Rød kornel eller Cornus sanguinea er en løvfældende busk, det kan være dejligt at have, hvis man har god plads i sin have, den blive nemlig stor og breder sig meget. I vinterhalvåret står den med smukke knald røde grene, der er helt fantastisk til afskæring.
Den 14. februar er det Valentins dag og det fejres efterhånden af mange, derfor kunne denne ide måske være en måde at arrangere et Valentins- arrangement på.
Her er grene af rød kornel stukket fast i oasis i en pink skjuler. Grenene er alle stukket i parallelt.
Efterfølgende er arrangementet dekoreret med afskårne roser i en pink farve.
Som effekter er der lavet små rosa hjerter i sisal, der ligeledes er stukket fast på grene af rød kornel.

 

 

 

 

til forsiden send et postkort