Om boligen-
i-blomst og
Vembye design
| Læsernes
egne sider
| Aktuelle
temaer og
artikler
| Årstidens
plantedesign
| Ugens opskrift
tv-udsendelser
og binderiskole
| Her
kan du
handle
| Uddannelser,
kurser og
udstillinger
med blomster
| Annoncer | Kontakt
Arkiv

Aktuelle temaer og artikler


Aktuelle materialer i marts
som for eksempel narcis, iris og blade fra sølvsinerarie.

Påsken nærmer sig og marts måned skulle efter kalenderen være en forårsmåned. Det vil tiden dog vise, for indtil nu har det mest været frost og sne, der har været på plakaten. Så er det godt, at man kan købe sig til lidt forårsglæde, og derfor er to af månedens materialer nogle af de produkter, som der er sæson for netop nu. Det tredje materiale er blade fra sølvseneraria, som selv om de måske hænger lidt med bladene i øjeblikket sagtens kan tøes op og anvendes i dekorationer.


Narcisser i redeformet påskebuket
Påske eller pinselilje – Narcissus

Alle påske- og pinseliljer er narcisser og hører til narcisfamilien, og de findes i rigtig mange sorter og udgaver. Nogle blomstrer i haven omkring påske, og andre kommer først lidt længere henne på foråret.

Det er i øjeblikket højsæson for narcisser i handlen og da mange af dem forbindes med påske er det lige nu det man bør anvende dem. I dette tilfælde er der anvendt en sort, der er hvid med orange midte. Findes helt sikkert på markedet, men det kræver nogle gange, at man spørger efter dem eller får den bestilt hjem hos sin blomsterhandler eller havecenter.

Måske har man selv forskellige narcisser i haven. Hvis man ønsker at dyrke dem i haven, lægges løgene om efteråret, og vil så blomstre det efterfølgende forår. Løg fra narcisser er også meget velegnede at lægge i krukker og kurve på terrassen. Her er en stor buket af narcisser bundet ind i et færdigt redestativ sammen med pilegrene med gæslinger. I bunden af reden, som næsten danner en lille skål, er der lagt vagtel æg som symbol på forår og påske. Den orange vase eller skjuler er med til at skabe sammenhæng til den orange midte i blomsten.


Mini iris i grov kurv
Iris – iris

Mini iris på løg i potter er det ligeledes højsæson for nu, og de findes i mange flotte blå farver. Kan også købes i gule og hvide udgaver. Her er de arrangeret i en kurv, som i bunden er monteret med et stykke vådoasis og herefter dækket af med efeublade. Irisløgene er herefter taget op af deres potte og skyllet af for jord og grus og monteret med træpinde, så de kan stikkes fast i mellem bladene i grupper.

For at skabe lidt volumen og bevægelse er der stukket grene fra kaprifolie i mellem blomsterne. Løgene kan lægges i haven, når der er afblomstret.


Blade fra sølvsinerarie sammen med vinterblomstrende rhododendron.
Sølvcinerarie – Senecio bicolore

Sølvcinerarie er egentlig en udplantningsplante om sommeren, men på grund af de senere års varmere klima, har den let kunne overvintre og selv om sneen og frosten har været på spil, har den her hos mig overlevet på en sydvendt side. Bladene kan godt hænge lidt efter frosten, men kan sagtens tøes op igen, når de bare skæres af og sættes dybt i vand en times tid før, de skal anvendes.

Her er blade fra sølvcinerarie arrangeret med små kviste af en lille vinterblomstrende rhododendron, der ligeledes blomstrer i min have lige nu med de smukkeste violette blomster. Desværre mangler jeg et sortsnavn på den, men måske kan nogle af sidens læsere hjælpe mig. Violette farver som er meget in i øjeblikket, er meget smukke sammen med de sølvgrå blade. Her er der ligeledes anvendt et bejdset æg i en violet farve som blikfang i dekorationen.

 

 

 

til forsiden send et postkort