Om boligen-
i-blomst og
Vembye design
| Læsernes
egne sider
| Aktuelle
temaer og
artikler
| Årstidens
plantedesign
| Ugens opskrift
tv-udsendelser
og binderiskole
| Her
kan du
handle
| Uddannelser,
kurser og
udstillinger
med blomster
| Annoncer | Kontakt
Arkiv

Aktuelle temaer og artikler


Aktuelle materialer i april
som for eksempel fransk tulipan og Fritillaria eller vibeæg som denne blomst kaldes på dansk.

April måneds materialer er to unikke blomster, som hver for sig er noget helt specielt og som begge kan bruges i mange sammenhænge, når der skal pyntes op og dekoreres med forårsblomster. Den franske tulipan med sin lange svajende stilk og smukke ovale blomsterhoved og de små vibeæg eller fritillaria, som er et helt lille kunstværk i sig selv med sine små hængende klokker og helt specielle mønster.


Fransk tulipan – langstilket tulipan i stativ af grene fra klatrehortensia

 
(Klik på billedet for at se det i et pop-up vindue i et større format)

Den franske tulipan kendes ved, at den har en meget lang og svajende stilk og et meget stort blomsterhoved. Den franske tulipan er med vilje dyrket og fremelsket med en lang stilk og anvendes derfor med fordel i arrangementer og buketter, hvor man kan bruge dens bevægelse og store blomsterhoved.

Den franske tulipan kan sjældent købes i større bundter, da den ofte er temmelig dyr, så derfor skal den bestilles eller købes hos blomsterhandleren. Trods sin længde og pris er det en blomst, man vil få glæde af i stuen i mange dage, da den har en super holdbarhed og kvalitet.

Her er den anvendt i en orange udgave, der er bundet og flettet ind i et stativ af grene fra klatrehortensia. På den måde kan den styres, når den gror og bevæger sig efter lyset. Samtidig kan man på denne måde bruge den i sin fulde længde og se de smukke bevægelige stilke


Fritillaria eller vibeæg i luftigt forårsarrangement

(Klik på billedet for at se det i et pop-up vindue i et større format)
 

Fritillaria eller vibeæg er en løgblomst der både kan købes som små løgplanter i potter og som afskåret materiale i bundter. Måske er der flere læsere som selv har den smukke forårsblomst i haven, og derfor kan bruge den som snitblomst herfra.

Vibeæg findes i en broget eller mønstret udgave, som nok er den mest karakteristiske i forhold til dens navn. Vibeæg findes dog også i en helt hvid og i en mørk bordeaux udgave. Her er den arrangeret i et luftigt arrangement, der både kan laves af planter på løg eller som afskåret i oasis.

Som dekorations effekter i mellem blomsterne er der anvendt små grenstykker fra æbletræ, som kan stå og springe ud, samt gæslinger som det også er årstid for i hele april. I bunden er der dækket med tørret græs eller hø. Selv om påsken er ovre, er der dekoreret med små forårsbebudere i form af agerhønseæg, men hvis man ikke vil bruge æg mere efter påske, kan disse erstattes med små stikløg eller spirende kartofler.

Dette arrangement kan både stå ude og inde alt efter ønske og behov. .

 

 

 

 

til forsiden send et postkort