Om boligen-
i-blomst og
Vembye design
| Læsernes
egne sider
| Aktuelle
temaer og
artikler
| Årstidens
plantedesign
| Ugens opskrift
tv-udsendelser
og binderiskole
| Her
kan du
handle
| Uddannelser,
kurser og
udstillinger
med blomster
| Annoncer | Kontakt
Arkiv

Aktuelle temaer og artikler

 

Se, hvad du kan bruge dit gamle juletræ til

I stedet for at smide dit gamle juletræ på komposten eller aflevere det på genbrugsstationen, skulle du måske bruge det som smuk udsmykning i haven eller uderummet.

Hjemme hos mig har vi altid et rødgran som juletræ, selv om rødgraner bliver vanskeligere og vanskeligere at skaffe i en fin kvalitet. Men for mig er det traditionen og det oprindelige juletræ fra gamle dage. I min familie har vi det kun stående i selve julen fra lillejuleaften, hvor vi pynter det til 2. og højest 3. juledag. Grunden til det er at det for det første hurtigt drysser, og da jeg for det andet som blomsterdekoratør begynder at jule i september, og derfor er ved at have fået jul nok, når juledagene er ovre.

Derfor synes jeg også at det er lidt synd eller frås at jeg fælder et træ for at have det stående fire til fem dage og herefter smider det ud.
Sidste år til jul fik jeg derfor den ide, at jeg ville prøve om det ikke kunne bruges til noget spændende. Da jeg ikke selv havde tid, gav jeg mit juletræ til Blomsterdekoratør Uffe Balslev, som hele sidst år havde det under kærlig pleje, og se hvad han fik ud af det.

Først lod han det ligge, så det kunne smide alle nålene, og herefter hang han det op i sit gamle æbletræ og formede det til et stort påskeæg og pyntede det med tulipaner på løg og grove lavbelagte hyldegrene.

 

Da påsken og foråret var ovre, skar han træet ned fra æbletræet og placerede det i en grov krukke, fjernede de afblomstrede tulipaner og såede tallerkensmækker Tropaeolum majus i bunden af krukken. Disse smukke orange blomster skabte i løbet af sommeren dette smukke skulpturelle træ.

Du kan følge juletræet her på siden i løbet af 2010.

 

 

 

til forsiden send et postkort