Om boligen-
i-blomst og
Vembye design
| Læsernes
egne sider
| Aktuelle
temaer og
artikler
| Årstidens
plantedesign
| Ugens opskrift
tv-udsendelser
og binderiskole
| Her
kan du
handle
| Uddannelser,
kurser og
udstillinger
med blomster
| Annoncer | Kontakt
Arkiv

Aktuelle temaer og artikler


Design with nature på Dansk center for jordbrug

I juni 2009 blev der afholdt et amu-kursus for professionelle blomsterdekoratører med titlen Design with nature i binderiafdelingen på Jordbrugets Uddannelsescenter i Beder ved Århus.

Som underviser var Brigitte Heinrich som er Tysk Master Florist og som underviser og laver seminarier i hele verden.

På kurset deltog 19 blomsterdekoratører fra Danmark.


Temaet for kurset var at lave rumdekoreringer eller større konstruktioner med naturen som inspiration samt med materialer fra naturen.

I denne artikel er der valgt nogle af dem ud der også kunne præsenteres i naturen.

Da det et bruge det udendørs rum er meget oppe i tiden, kan disse smukke ideer måske give inspiration til pynt og kunst i haven.


Espalier i jernstativ med grenlinjer af pil, roser og siv og pyntet med eksempelvis allium, riddersporer, klematis og salvia montere i reagensglas.


Kube i jern dekoreret med grove grene, hundegræsser fra grøften og blomsterranke af klematis.


Espalier eller rumdeler i rustent jern pyntet med grove lavgrene, stykker af birkegren, japansk boghvede og pyntet med nelliker placeret i reagensglasrør.


Skulptur bestående af jernsokkel med svejset stativ, dekoreret med rødmalede grenstykker og flettet overflader af hundegræsser og røde bambuspinde.


Rumdeler eller espaliere af rødlige grene – her kan kornel i hvert fald anvendes og dekoreret med akelejer, roser, røde kløver, grønne lærkekogler og frøstande fra klematis.


Skulptur fremstillet på træsokkel med grenstativ hvor på der er bundet en kræmmerhuslignende figur af rødder og græs. Figuren er dekoreret med grene fra dronningebusk, iris, blå delphinium (Riddersporer), aconitium (Venusvogn), hortensia samt græsser fra bjørnegræs.


Pilekugler dekoreret med haveroser og forskellige ranker af humle og vin


Kan man blive andet end i sommerhumør over denne smukke kube i jern, der er placeret midt i en brakmark med margueritter og smørblomster og dekoreret med vilde hunderoser og røde kløver.

 

 

 

til forsiden send et postkort