Om boligen-
i-blomst
| Læsernes
egne sider
| Aktuelle
temaer og
artikler
|

Årstidens
planter og
afskårne
blomster

| Binderiskolen
Nyhedsbrev
| Forhandlere
af blomster,
binderiartikler
og tilbehør
| Uddannelser,
kurser,
udstillinger og
åbent hus
| Annoncer
Abonnement
| Kontakt
Arkiv

Aktuelle temaer og artikler
En butik "i-blomst"
Besøg hos blomsterbutikken Frk. Mørk - som er klar med buketter til mors dag. - En skøn lille butik med smil og arbejdsglæde

 

Til sommer sæsonen af Boligen i Blomst har jeg besøgt blomsterbutikken Frk. Mørk i Korup i Odense. En sød og skøn lille butik med atmosfære og to pragtfulde kvinder, der begge lægger vægt på nærhed til deres kunder, og som begge har et fælles mål, altid at yde en optimal service. Butikken er altid ren og pæn og med mange spændende produkter, der lige er til at tage med hjem. Så hvis du bor i nærheden og f.eks. skal have en buket til Mors dag, så kig ind.

Navn: Christina Mørk Nielsen og Jonna Mørk Nielsen
Indehaver/ejer: Christina Mørk Nielsen

Virksomhedens historie:

Christina Mørk Nielsen blev interesseret i blomsternes verden på Odense Daghøjskole. Herefter tog hun et kursus på Gartnerskolen Søhus som i dag hedder Cold College som blomsterbinder (16 uger). Herefter forsøgte hun at komme i lære men uden held. Efter lang tids søgen opgav hun og beslutte sig for at starte selv, for hun kunne mærke at arbejdet med blomster og binderi var det, hun brændte for. Christina var så heldig, at der kom et fint lokale til leje på Rugårdsvej i Korup, og her startede hun butikken i 2004. Det gik fra starten forrygende, og en måned efter åbningen blev hendes Mor Jonna Mørk Nielsen fyret fra et job som dagplejemor i 30 år, og hende ansatte hun, da der allerede var arbejde nok til en mere.

Arbejdsområde:
I butikken har de delt arbejdsopgaverne mellem sig, sådan at det er Christina der har ansvaret for indkøb og regnskab, og Jonna der kører ud med ordrer. Christina har oplært sin mor, så de begge kan ekspedere og fremstille de ordrer, der kommer ind.


Hvad er jeres yndlings blomst: Både Mor og datter elsker Flamingoblomst - Anthurium og liljer - Lilium longiflorum

Hvilken farve er jeres yndlings farve: Lime og lilla – har altid været vores yndlingsfarver.

Yndlings vase/beholder: Ingen favoritter – Vi falder for mange spændene vaser og skjulere, som vi køber med hjem til butikken.

Hvad er jeres personlige kendetegn: Vi lægger vægt på at være imødekommende og yder en optimal service. Vi smiler altid til vores kunder.

Hvor får I jeres inspiration fra? Inspirationen får vi fra kurser, demonstrationer og de ideer opstår også når man shopper. Vi synes selv, vi er gode til at udvikle nye ideer og får også tit inspiration fra naturen og gennem naturmaterialer, vi finder.

Hvad er det vildeste I har lavet med blomster? En kunde der kom ind og bestilte en adventskrans til 1000,- kr. – Det er sjovt at få ordre i den størrelse, men det kræver at man tænker lidt over, hvad den skal laves af.

Hvad er den største opgave du/I har lavet med blomster? En del større blomsterudsmykning til firmareceptioner

Hvordan bruger I selv blomster i jeres eget liv? Vi er ikke gode til at tage blomster med hjem, men vi afprøver en gang imellem nyheder derhjemme. Vi forærer dog altid blomster væk, når vi selv skal noget. Især til veninder der arbejder med blomster. De får nemlig sjældent blomster.


Eksempler på søde buketter til Mors dag.
(Klik på billederne for at se dem i et pop-up vindue i et større format)

Hvad er det bedste ved at arbejde med blomster? Det er dejligt med de skiftende årstider, og der kommer hele tiden nye spændende blomster og produkter og farver frem. Der ud over har vi mange positive oplevelser med søde kunder. Vores kunder er super gode til at give søde tilbagemeldinger på det, vi laver.

Hvad er det værste ved at være i blomsterbranchen? Konkurrencen på blomster. Prisniveauet, det er svært at tjene sin timeløn. Blomster har for mange en lav værdi, selv om vi yder et svært håndværk. Blomsterfaget skal man ikke vælge for pengenes skyld!

Visioner og mål med butikken? At vi kan blive ved med at drive butikken med den størrelse, den har nu. At vi kan fortsætte vores kundepleje og høje serviceniveau.

Kontakt:

Frøken Mørk Blomster og Brugskunst
Rugårdsvej 384
5210 Odense N.V.
65941626
www.frkmørk.dk

 

Aktuelle
TEMAER/ARTIKLER


• Redaktørens Årstidsklumme:
Sommer, udeliv og festlige stunder med blomster

• En butik “i-blomst”:
Besøg hos blomsterbutikken Frk. Mørk - som er klar med buketter til mors dag

• En blomsterdekoratør/
freelancer “i-blomst”:
Profil af Blomsterdekoratør Jan Jäger Bukh på Hvedholm Slot ved Fåborg – et spændende og anderledes job med blomster

• Mode og tendenser
sommer 2009:
Floradania

• TEMA:
Sommerbryllup – ideer til sommerens brudebuketter og -kjoler. Udført af blomster-dekoratørelever fra Cold College

• Pynt op i sommerhuset eller ferieboligen med blomster-materialer du selv finder ved vandet

• Blomstrende planter til sommerhavens krukker og bede

• Børnesiden:
Strandkranse og pynt til campingbordet Materialer du selv kan finde ved vandet og pynte op med

 

 

til forsiden send et postkort