Om boligen-
i-blomst og
Vembye design
| Læsernes
egne sider
| Aktuelle
temaer og
artikler
| Årstidens
plantedesign
| Ugens opskrift
tv-udsendelser
og binderiskole
| Her
kan du
handle
| Uddannelser,
kurser og
udstillinger
med blomster
| Annoncer | Kontakt
Arkiv

Aktuelle temaer og artikler

Profil af Blomsterdekoratør Charlotte Franke floradesign
i Svendborg


kvinden der skal dekorere Flakhaven til årets Blomsterfesival i Odense

I denne udgave af Boligen i blomst har jeg besøgt Blomsterdekoratør Charlotte Franke, der er ejer af Charlotte Franke floradesign, som holder til i Svendborg.

Charlotte Franke skal nemlig i år være projektkoordinator på Odense Blomsterfestival, og være den der trækker i alle trådene på Flakhaven og foran Fyns Stiftstidende, med alt hvad der dertil hører. Derfor synes jeg, det var oplagt at besøge hendes virksomhed og vise hvilken butik, hun er ejer af, og derigennem lave en profil af hende.

Charlotte er uddannet blomsterdekoratør i 1990 og har siden arbejdet i forskellige blomsterbutikker samt været underviser på Gartnerskolen i Søhus, der nu hedder Kold College. Efter 9 år som underviser startede Charlotte som selvstændig for 4 år siden.
Derudover har hun deltaget i konkurrencer i perioden 1989-1995 i DK og udlandet.

I Charlottes butik som egentlig startede som et freelance værksted, kan man købe alt indenfor binderi, fra buketter til begravelseskranse. Charlotte har dog et speciale, som hun gør meget ud af, nemlig at fremstille og sælge anderledes plantestylinger og plantedesigns til firmaer og virksomheder. Her har hun etableret en hel planteserviceordning, så forskellige virksomheder kan få skiftet og passet deres planter samtidig med, at de får nogle anderledes spændende produkter ind i deres forretningsmiljøer.
Charlotte har nemlig sin helt egen kunstneriske stil, og arbejder meget personligt og spændende med planter og plantematerialer af mange forskellige slags.
Derfor har hun også tit dekorationsopgaver ud af huset og laver mange udstillingsopgaver til cafeer og butikker m.v.

Det bærer hendes lille butik også præg af, og her finder man mange spændende planter, binderiarbejder og anderledes tilbehør.
En meget speciel og personlig butik at komme ind i og helt sikkert et besøg værd, hvis man er i Svendborg.

Charlotte Franke har som alle de andre, der er lavet profil af, været i den faglige røde stol, og her er hvad hun har svaret:

Yndlingsblomst:
Mange forskellige blomster af årstidens blomster, men Dahlia er nok den der overstråler dem alle.

Yndlingsfarve: Rød

Yndlingsvase: Uhh.. mange forskellige - variation er nok bedst!

Hvad er dit personlige kendetegn?
Jeg bruger mange pinde og naturmaterialer og kuglen er en tilbagevendende form eller figur i mit arbejde.

Hvor får du din inspiration fra? Igennem arkitektur, naturen, mine kolleger/venner, i blade og magasiner samt når jeg rejser og holder ferie.

Hvad er det vildeste du har lavet med blomster?
Hver opgave er jo en udfordring, men en del udføres selvfølgelig med en vis rutine på grund af mængden, og de erfaringer jeg efterhånden har.
Af enkeltstående opgaver, der har overgået hverdagens binderi, er nok en kjole, jeg vævede af kobber, perler og tråd, og som blev formet omkring et kjolestativ. Kjolen skulle bruges til en binderikonkurrence som brudekjole.

Hvad er den største opgave, du har lavet med blomster?
Den opgave, jeg nu har fået som kreativ projektkoordinator på Odense Blomsterfestival med hovedansvar for pyntning af Flakhaven samt området ved Fyens Stiftstidende, overstiger i størrelse og tid langt de andre opgaver, jeg har udført før.

Hvordan bruger du selv blomster i dit eget liv?
Derhjemme pynter jeg lidt op med ”nemme” planter, da jeg jo bruger meget tid i butikken og vil hellere kun have lidt friske blomster af og til. Mit hjem er ikke præget af store flotte kreationer!
Fritiden bliver hellere brugt til noget andet.

Hvad er det bedste ved at arbejde med blomster?
Skabelse af et produkt. At gå ind i et univers hvor tingene omkring en står stille – hvor skabelsen sker.

Hvad er det værste ved at være i blomsterbranche?
Til tider hårdt fysisk arbejde og arbejdstider og vilkår på grund af sæson arbejde, der ikke altid harmonerer med resten af familiens fritid.

Hvis du vil besøge eller handle hos Charlotte  Franke kan du kontakte hende på:

Charlotte Franke floradesign
Møllergade 68
5700 Svendborg
Mobil 50907568
www.charlottefranke.dk 

 

til forsiden send et postkort