Om boligen-
i-blomst
| Læsernes
egne sider
| Aktuelle
temaer og
artikler
| Årstidens
planter og
afskårne
blomster

| Binderiskolen
Nyhedsbrev
| Forhandlere
af blomster,
binderiartikler
og tilbehør
| Uddannelser,
kurser og
udstillinger med
blomster
| Annoncer
Abonnement
| Kontakt
Arkiv

Aktuelle temaer og artikler

Redaktør Dorthe Vembye

 

Redaktørens Årstidsklumme
Fra Halloween til forårsløg

En ny sæson er i gang – en sæson med vinter, jul og mange traditioner både danske og udenlandske. Dette, i forhold til kalenderåret, ”skæve” kvartal på Boligen i blomst byder derfor på en bred vifte af temaer og ideer der kan give inspiration helt fra Halloween her først i november til ideer, med forårsløg i januar.

November, december og januar er en tid, hvor vi alle trækker ind i boligen og med levende lys, smukke blomster, juledekorationer og god mad forsøger at glemme at dagene er blevet meget korte, og at vinteren er over os. Men dette kvartal er også det tidspunkt på året, hvor fest og sammenkomster er i højsæde, så derfor er det også en tid, hvor det at pynte op og forære smukke blomster og planter væk er meget brugt, og det skulle der være rig mulighed for at få ideer til. Alle helgens aften eller halloween er en forholdsvis ny udenlandsk traditioner vi har taget til os, og som vinder mere og mere indpas i Danmark. Halloween er en europæisk og amerikansk skik, som er opstået gennem alle helgens aften, der ifølge folketroen er den aften hvor hekse, genfærd og mørkets magter er løs.

Alle helgens aften er den 31. oktober, men mange laver spøgelsesfester og aktiviteter hele den første uge i november med. Børn der klæder sig ud med fæle masker og rasler penge ind ligesom til fastelavn, samt udhulede græskarhoveder med lys der står ved hoveddøren er bare nogle af de skikke, der er blevet taget op af mange, for at vise at det er halloween. Nogen synes det er pjat med alt det fremmede, mens andre synes det er super sjovt og hyggeligt, og netop det at anvende græskar synes jeg personligt er en rigtig god ide. Der er rigtig mange af dem, og det er også med til at vise, hvad det er for en årstid, vi er på. Efter min mening kan haloween ud over de udhulede græskar dog sagtens udbygges med flere blomsterudsmykninger. Græskar kan både udsmykkes med planter eller dekoreres med afskårne blomster. De kan hænges op eller bruges som pynt i plantearrangementer og krukker.

Alle helgens dag er i Danmark den 1. søndag i november, hvor man i den kristne kirke mindes de døde. Den tradition er der i dag rigtig mange danske kirker der har taget til sig, og mange steder bliver pårørende til afdøde inviteret til at møde op i kirken denne dag eller aften. Her læses de afdødes navne op for det sidste år og man tænder lys på gravstederne og lægger blomster. Gravpynt til denne anledning er på den måde også blevet noget mange skal have inspiration til eller ud at købe, derfor er dette månedens først opskrift.

Og så har vi jo julen – den tid på hele året, hvor alle skal pynte op. Når jeg afholder juledemonstrationer rundt om i det danske land, plejer jeg ofte at have med i min tale ”at julen går der altid inflation i, og det er det tidspunkt på året, hvor selv hunden skal lave en dekoration”. Alle med respekt for sig selv skal lave en eller anden form for dekoration eller udsmykning af boligen, og her er der mange, der ikke altid ved, hvor de skal ende og begynde. Det kan Boligen-i-blomst måske være med til at afhjælpe. På børnesiden viser jeg en helt almindelige juledekoration og de grundregler, der er for opbygning af denne. Så julehjælpen skulle være på vej og laver men den ikke selv, er der rigtig mange spændende butikker, der gerne vil af med deres.

Med dette vil jeg gerne ønske alle en rigtig god vinter og julesæson, med rigtig mange timer i blomsterbinderiets tegn .

Redaktør
Dorthe Vembye

 

 

til forsiden send et postkort