Om boligen-
i-blomst
| Læsernes
egne sider
| Aktuelle
temaer og
artikler
| Årstidens
planter og
afskårne
blomster

| Binderiskolen
Nyhedsbrev
| Forhandlere
af blomster,
binderiartikler
og tilbehør
| Uddannelser,
kurser og
udstillinger med
blomster
| Annoncer
Abonnement
| Kontakt
Arkiv

Aktuelle temaer og artikler

En blomsterdekoratør/ freelancer “i-blomst”

Profil af Blomsterdekoratør
Karina Rasmussen

Her på www.boligen-i-blomst.dk har Lone Thuesen allerede vist noget at det hun kan, og derfor har jeg valgt at lave en profil og lidt dybere baggrundsstof om hende i dette kvartal.

I dette kvartal har jeg lavet en lille profil af en forholdsvis nyuddannet blomsterdekoratør Karina Rasmussen, som det sidste kvartal har vist nogle af sine ideer gennem opskrifterne, der sendes ud med nyhedsbrevene. Karina har været elev på Kold College, og jeg har selv haft hende som lærer. Karina har sin helt egen personlige stil og kan godt lide enkelthed og inspiration fra 50 érne og 60´erne.

Karina’s tid i blomsterbranchen er endnu ikke så lang – da hun blev udlært i august 2008. Karina startede med at være i praktik i Blomster Teatret i Odense i 2006, og blev så bidt af faget, at hun startede i lære samme sted. Som hun selv siger, var det tilfældigheder, der gjorde, at hun begyndte at arbejde med blomster. Det var lykken – men også en hård branche at være i med arbejdstider, arbejdspres og et arbejdsmiljø, der ind imellem er meget hårdt og stressende. Derfor kunne Karina godt i fremtiden tænke sig at komme til at undervise indenfor faget.

Spørgsmål til Karina:

Yndlings- blomst: Jeg har rigtig mange ”yndlingsblomster” – alt efter, hvilken årstid vi er i – og hvad de skal bruges til. Men jeg har en favorit – solsikken. Den er dejlig livsbekræftende.

Yndlings- farve: Farverne i efteråret – det er helt klart mine yndlingsfarver. Jeg ved ikke noget bedre end at gå nogle lange ture i skoven på en rigtig efterårsdag.

Yndlings- vase: Jeg kan godt lide noget som er enkelt – så man selv kan sætte sit præg på det, den skal dekoreres med.

Hvad er dit personlige kendetegn? Jeg er god til at få lavet noget af ”ingenting”. Jeg kan bedst lide at lave noget, hvor der ikke er brugt et hav af blomster. Jeg synes det er den enkelte blomst, man skal kunne se.

Hvor får du din inspiration fra? Jeg får min inspiration via mine gåture i skoven – og så kigger jeg en hel del i magasiner. Boligmagasiner, synes jeg faktisk, man kan få meget ud af, selvom det sjældent har noget med blomster at gøre – men mere hvad trenden er lige nu. 

Hvad er det vildeste du har lavet med blomster? Min fagprøve!

Hvad er den største opgave, du har lavet med blomster? Min venindes bryllup – som jeg ”selvfølgelig” skulle lave brudebuket til – Ud over buketten skulle jeg pynte bordene på Harridslevgaard Slot, hvor festen skulle holdes. Det var en udfordring – men rigtig sjovt. Det hele lykkedes og blev super godt.

Hvordan bruger du selv blomster i dit eget liv? Jeg bruger mange afskårne blomster og planter i min egen bolig. Jeg kan simpelthen ikke undvære at have planter stående. Engang imellem ”forkæler” jeg mig selv, og køber nogle snitblomster til mine vaser. Men specielt planter skal jeg have stående. Da jeg selv elsker at style planter, er en del af dem pyntet op og arrangeret fint, mens andre bare står i en almindelig skjuler.

Hvad er det bedste ved at arbejde med blomster? Man kan selv bestemme, hvordan en given opgave skal se ud. Det er en god måde at vise sin personlighed frem på, og man får på sigt bygget en personlig stil op, som kun man selv har.

Hvad er det værste ved at være i blomsterbranchen? Der er for mange, der starter blomsterbutik op uden af vide, hvad det kræver, og hvor hårdt det er.

Kontakt:         

Karina Rasmussen
Mobil: 29928400
Mail: ka-ma@hjallesenet.dk

 


 

 

til forsiden send et postkort