Om boligen-
i-blomst
| Læsernes
egne sider
| Aktuelle
temaer og
artikler
| Årstidens
planter og
afskårne
blomster

| Binderiskolen
Nyhedsbrev
| Forhandlere
af blomster,
binderiartikler
og tilbehør
| Uddannelser,
kurser og
udstillinger med
blomster
| Annoncer
Abonnement
| Kontakt
Arkiv

Aktuelle temaer og artikler


Iris – en af landets ældste blomsterbutikker på gågaden i Fredericia

Profil af en meget aktiv indehaver Blomsterdekoratør
Lene Møller Christiansen

I Fredericia på gågaden ligger der en meget spændende og eksklusiv blomsterbutik, som jeg har besøgt og lavet denne profil af. Butikkens indehaver er Lene Møller Christiansen, som er fjerde generation af butikken.

I 1901 grundlagde hendes oldefar Svend Ole Møller nemlig blomsterbutikken i hjertet af Fredericia. Efter ham kom hendes Mormor til og efter hende Lenes egen Mor.
Butikken er derfor en af landets ældste blomsterbutikker og en meget velrenommeret og anerkendt butik.  Hver generation har været med til at gøre sit for at placere Iris blomster blandt landets førende.

Butikkens fundament bygger på kvalitet, kreativitet, sjæl, stemning og nytænkning. Og det er man ikke i tvivl om, hvis man går ind i butikken. Her oser nemlig af faglig stolthed og en masse spændende varer og produkter. Her er ikke gået på kompromis med noget som helst, og hver en lille krog eller bordkant er dekoreret smukt med fine detaljer og opstillinger.

Lene Møller Christiansen
er uddannet i butikken og videreuddannet på den internationale blomsterskole i blandt andet Norge for blomsterkunst og design.

Lene Møller Christiansen har deltaget i mange konkurrencer i ind og udland med topplaceringer til følge, senest i rækken af mesterskaber findes Tivoli Cup mester og uofficiel Europamester, en andenplads ved ISBS challenge i Sverige samt en førsteplads ved en Landart konkurrence i Sweitz 2009.

Lene er ligeledes uddannet som dommer indenfor blomsterbranchen.
Lene arbejder foruden i butikken også med shows, demonstrationer og undervisning. De sidste 3 år har Lene derudover være projektleder for en stor international konkurrence, der har været afhold i Fredericia 6. juli.

Yndlings-blomst
Jeg har ingen bestemt yndlings blomst som går igen, det afhænger af årstiderne, men jeg elsker "skæve eksistenser", sjove former, blomster med humor, og så synes jeg, der er en udfordring i at arbejde med blomster, som i dagligdagen er "lav status" og gøre dem til " høj status"

Yndlings-farve
Farver er meget afhængig af humør, årstid, og de påvirkninger, der er rundt omkring mig. Jeg har ikke nogen specifik favoritfarve. Dog er julen for mig i år meget hvid, grøn og sølv med personlige farveklatter på, specielt fordi jeg elsker hvid jul, og når vi så ikke får det fra "Vor Herre" må vi skabe det selv!!!!

Yndlings vase
Jeg har ikke nogen helt bestemt vase eller skjuler, som jeg bedst kan lide, men jeg er meget glad for det naturlige, gerne noget råt, og så elsker jeg glas. 

Personlige kendetegn
Natur, natur, natur!!! Jeg er kendt for den rå nordiske enkelhed med mit eget touch af personlighed.

Inspirationen
Min inspiration får jeg gennem rejser i ind og udland, sparring med personalet i butikken og mellem blomstervenner/kolleger i ind og udland. Der igennem kommer den frem gennem hverdagens små gøremål - en god gåtur for eksempel, det klarer hjernen så godt. Inspirationen kan dukke op de mest mærkværdige steder, og på de mest mærkværdige tidspunkter og så er det bare med at have blokken og pennen klar så den ikke forsvinder igen.

Det vildeste jeg har lavet med blomster
Øh! Jeg har lavet mange vilde ting med blomster!!!!
Konkurrencer, specielt i udlandet kan godt være lidt vilde, især når man skal ud og ind af tog og fly med meget stor bagage og værktøj.
6. juli Cup i Fredericia, det var vildt at opleve, at det kunne lade sig gøre, at samle så mange dygtige florister fra hele verden.
Et arbejde jeg havde i Israel som florist, det er meget anderledes end den hverdag jeg har herhjemme, så det var også lidt vildt.

Den største opgave jeg har lavet med blomster
Vi har haft rigtig mange store opgaver på grund af forretningens alder.
Fra kæmpe bryllupper, store begravelser, besøg af Dronningen til pyntning af rådhuset, store mærke dage i byen og meget mere.
Men en af de største opgaver og den der har taget rigtig meget fritid, er vores uofficielle europamesterskab, det var både stort og vildt!!!

Hvordan bruger du selv blomster i din hverdag
Blomster er med til at udtrykke følelser, så selvfølgelig er blomster en del af min egen hverdag, og jeg elsker at få lidt med hjem en gang imellem. Det synes mine katte også er sjovt! Blomster er altid en del af en festlig begivenhed, eller når nogen skal muntres op i vores familie, og så bor jeg på landet i naturen og kan nyde den hver dag.

Det bedste ved at være i blomsterbranchen
Det bedste ved at arbejde med blomster er, at det er levende materialer og et kreativt fag. Jeg elsker det, og synes generelt det er sjovt, og så er blomster jo livets gang i sin enkelthed.
Som selvstændig har jeg desuden mulighed for at disponere over min egen tid, og det giver mange oplevelser og muligheder. 

Det værste ved at være i blomsterbranchen
Det værste er at dagene og timerne ikke altid slår til, når man er selvstændig. Som selvstændig er der desuden så meget papirarbejde, der skal laves, så det ind imellem dræber det kreative. Og.... så er det et lavløns job. Danskerne er ikke altid så gode til at sætte pris på kvalitetsvarer, som de er i andre lande, og det er ærgerligt.  

Hvis du har fået lyst til at tage en tur til Fredericia eller købe noget hos Lene kan du kontakte:

Iris blomster
Gothersgade 35
7000 Fredericia
Tlf: 75921217
e-mail: 4304@interflora.dk

webadresse: www.irisblomster.dk

 

 

 

 

til forsiden send et postkort