Om boligen-
i-blomst
| Læsernes
egne sider
| Aktuelle
temaer og
artikler
| Årstidens
planter og
afskårne
blomster

| Binderiskolen
Nyhedsbrev
| Forhandlere
af blomster,
binderiartikler
og tilbehør
| Uddannelser,
kurser og
udstillinger med
blomster
| Annoncer
Abonnement
| Kontakt
Arkiv

Aktuelle temaer og artikler


Vinterhavens pynt – fra skulptur til simple juletræer

At pynte op i haven eller på terrassen er ikke længer noget man kun gør om sommeren. Rigtig mange mennesker har brugt penge på fine terrasser og uderum og haven er blevet en central del af boligens område, derfor er det også nærliggende at vise nogle ideer til hvordan man på forskellige måder kan skabe skulpturer eller små simple arrangementer rund omkring i det udendørs rum om vinteren.

Denne artikel med billedeksempler vil dække over den periode, vi er i fra efterår til jul og vinter, og på den måde vise et bredt udsnit af hvad der kan laves netop nu og lidt længere frem mod julen.


Græskar og kurv med kalanchoe


I begyndelsen af november er det Halloween, og derfor kunne disse ideer måske være en ide til hovedtrappen eller bare som pynt i haven.
Græskarrene er udhulede med en ske, og herefter er de plantet til med forskellige kalanchoe i både en stor- og en mini- udgave. Lågene er monteret med tykke træpinde og stukket fast i kanten af græskarrene.
Kurven er ligeledes plantet til med kalanchoe og pyntet med pyntegræskar og multiflorahyben.
(Klik på billedet for at se det i et pop-up vindue i et større format)

Denne grenkrans til dør eller væg er fremstillet af forskellige grene som pil, troldhassel, lærk og bøg. Kransen formes ved at binde grene sammen til en luftig form med tråd eller vinbindergarn.
Kransen er efterfølgende pyntet med kvæder, ægte kastanjer, tørrede svampe og tjørn.


Skulpturelle ”svaner” af pilDisse skulpturelle ”Svaner” eller fantasidyr er fremstillet af Uffe Balslev.
Figurerne er lavet af pil. Et bundt pil er samlet i den tynde ende og bundet sammen med sort vindseltråd og formet op i forskellige bevægelser. Disse figurer kan graves i jorden og vil så skyde med små blade næste forår.Grenophæng i gammelt æbletræ


(Klik på billedet for at se det i et pop-up vindue i et større format)

Dette skulpturelle grenstativ er også fremstillet af Uffe Balslev, og det hænger i et gammelt æbletræ i haven. Stativet er lavet af lige grene fra et pæretræ med nye skud samt tornede ranker fra en rose. Til at holde de lodrette grene på plads, er der boret huller igennem dem og herefter stukket bejdsede blomsterpinde igennem. Skulpturen er herefter pyntet med æbler og Celosia som også kaldes ”Hanekam”.

 

Juletræer med pynt af kogler


(Klik på billedet for at se det i et pop-up vindue i et større format)

En simpel ide til trappen eller havebordet til jul. Her er to opstammede sukkergran plantet i hver sin krukke og pyntet med forskellige kogler fra fyr og gran i bunden. Koglerne er vendt i forskellige retninger, da det skaber en god  og varieret virkning.


Grov krans til terrassen eller væggenDenne store grove krans er fremstillet på et jernstativ, men kan også sagtens laves på en halmkrans. Kransen består af barkstykker, svampe, brun syre, fladpil, gran og fyrrekogler samt en hale bundet af laurbærkirsebær eller Prunus - laurocerasus.Stort juletræ med flet og form


(Klik på billedet for at se det i et pop-up vindue i et større format)

Endnu et skulpturelt binderiarbejde fra Uffe Balslevs hånd. Et smukt og meget elegant juletræ til dem der ønsker noget stort på terrassen eller et sted i haven.
Træet er lavet på et jernstativ, hvor toppen er bundet af blød enebær og forskellige materialer som pil, bark og andre bøjelige ranker er flettet ind i stativet.
Kogler, svampe, mos, kristtjørn og kogler er herefter bundet fast til stativet.
Ranker af roser er til sidst stukket fast som legende linjer til det kompakte ”træ”.


Skulpturel konstruktion til havebordetSidste skulpturelle indslag er denne spændende grenkonstruktion også fremstillet af Uffe Balslev.
Figuren er lavet af en skive af en træstamme, der først er lakeret, så den bliver helt blank. Herefter er der boret huller igennem stammen med en boremaskine og i hullerne er der stukket naturfarvede blomsterpinde.
Til disse pinde er der nu flettet og bundet grenstykker fra bøg samt grene fra hunderosen.


God fornøjelse i vinterhaven!

 

 

 

til forsiden send et postkort