Om boligen-
i-blomst
| Læsernes
egne sider
| Aktuelle
temaer og
artikler
| Årstidens
planter og
afskårne
blomster

| Binderiskolen
Nyhedsbrev
| Forhandlere
af blomster,
binderiartikler
og tilbehør
| Uddannelser,
kurser og
udstillinger med
blomster
| Annoncer
Abonnement
| Kontakt
Arkiv

Aktuelle temaer og artikler

 


Koglerier i kurve og krans

Modellerne i denne artikel er lavet af Blomsterdekoratør Uffe Balslev

Fotograf: Vembyephoto v/Birthe Vembye

Kogler er et af julens fantastiske materialer. Meget almindelige men helt uundværlige, til at skabe julehygge med. Hvis man har enten gran- eller fyrretræer i haven, har man sandsynligvis også mange kogler, og så er det godt at have nogle ideer til, hvad man kan bruge dem til. I skoven må man gerne samle nedfaldne kogler dog kun til eget forbrug. Her har Uffe Balslev brugt kogler fra orientalsk gran (Picea orientalis) og almindelig rødgran på en lidt utraditionel måde.

I et par gamle ovale kurve har Uffe limet små grankogler fra orientalsk gran fast, både udenpå og indeni med limpistol. På den måde skaber han to kurve der en dekoration i sig selv. Som lidt effekt har han bundet et par nøgne fyrregrene fast med vinbindergarn. Hvis man ønsker at kurvene skal pyntes mere op, er det super flot at lægge små juleæbler, kastanjer eller duftende kvæder i dem.

I en anden firkantet kurv med kant har Uffe trådet samme type kogler op og bundet dem fast helt tæt på kurvens kant. Her kan en limpistol også bruges, men det er flottest, hvis alle koglerne sidder i en lodret bevægelse.
Denne kurv er herefter dekoreret med spidser af rødgran og små æbler. Her er det kun fantasien der sætter grænserne for, hvad den kan pyntes af med.

Krans med kogler fra almindelig rødgran

I denne krans af kogler har Uffe trådet og limet koglerne fast i en halmkrans.
De kan dog også bindes på med vindseltråd, men hvis retningen som i denne krans skal være lodret, er det lettest at stikke dem i eller lime dem fast. Ved brug af lim fra limpistol, skal kransen helst placeres indenfor da limen vil løsne sig hvis de bliver våde ude. I en cirkel rundt på kransen er der limet eller stukket små grupper af mariebær (multiflora) og hunderosehyben.
Flot og enkel krans på et fad, med og uden lys.

 

 

til forsiden send et postkort