Have

Det er aldrig for sent at gøre noget ved sin have

Er du blevet boligejer for nyligt, eller har du bare aldrig gjort så meget ud af dine have, er det heldigvis aldrig for sent at komme i gang.

Alle kan lære at tage sig af en have, at plante nye blomster, træer og buske og at indrette den, som du nøjagtigt gerne vil have den.

Ny til at passe have? Tag det skridt for skridt

Hvis det med at passe en have er helt nyt territorium for dig, skal du ikke være bange for at kaste dig ud i det. Der er rigeligt at lære, men du kan ikke lære det hele på en gang. Så det er bare med at tage det skridt for skridt. Dem der lavede det famøse Rosendahl glas ramte nok heller ikke bullseye i første hug.

Det tager altid tid at lære noget nyt, og i en have er der så mange elementer og ting at kaste sig over, så der for alle altid vil være noget mere at lære, næsten uanset hvor meget du ved.

Vær ikke bange for at spørge andre til råds

Det gode ved at kaste sig over havearbejde som sin nye hobby er, at du har rigeligt med kloge mennesker, du kan gå til, hvis du gerne vil vide mere om, hvordan du lige laver det eller det. Der er rigtig mange mennesker, der har mange års erfaring med havearbejde, som kan hjælpe dig på rette vej, hvis du står med et spørgsmål eller en udfordring.

Der er sikkert en del bare i dit eget lille nære netværk af mennesker, som kan hjælpe dig. Ellers har det aldrig været et problem at stikke hovedet over hækken og spørge din nabo til råds, hvis du har en sådan.

Hvordan ser din drømmehave ud?

Det kan også være, at du har fået blod på tanden til at lave din helt egen drømmehave. Hvis ikke, er det måske på tide at sætte dig ned og tænke over, hvordan din drømmehave egentlig ser ud.

Der findes mange gode programmer og hjemmesider, der kan hjælpe dig med at indrette og designe en have, hvis du ikke har den store erfaring med det, eller hvis du ikke bare lige kan indrette sådan en i hovedet. Det kan være godt at gå i gang med at tænke over det allerede nu, da det kan tage lang tid at få den lavet helt perfekt.

Du kan lave noget i haven året rundt

Når du skal i gang med at arbejde i din egen have, er det også vigtigt at sige, at du kan lave noget på eller i din have året rundt. Nogle opgaver hører en bestemt årstid til, men du kan altid finde på noget at lave i haven, hvis du har lyst til det.

Så længe jorden ikke er frossen, har du endda mulighed for at plante nye planter hele vinteren igennem, hvis du har lyst til det. Det kan også være, du skal have lavet en ny terrasse, sat et hegn op eller lignende, som også sagtens kan gøre i de kølige måneder.

Det er aldrig for sent at gøre noget ved sin have
Det er aldrig for sent at gøre noget ved sin have

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.